Viva Magenta, barva roku 2023

Představujeme barvu roku 2023, Viva Magenta rozzáří každou svatbu


 

 Barvy hrají významnou roli v našich životech. Není proto divu, že výběr té správné může celkové téma svatby podtrhnout a dodat úžasnou atmosféru. Pokud hledáte trendy barvu pro svou svatbu nejen v roce 2023, mohla by být právě Viva Magenta tou správnou volbou pro vás. 

 

 V roce 1999 zahájil Pantone Color Institute™ tradici a pro každý rok vybírá vždy jednu barvu, která daný rok dominuje. Experti z Institutu Pantone důkladně analyzují trendy v módě, kultuře, umění, designu a následně toho volí barvu, která trendy nejen odráží, ale také je svým způsobem tvoří. Barva roku výrazně ovlivňuje návrháře a nákupní rozhodování v mnoha odvětvích. Svatební trh není výjimkou.

 

Barva Viva Magenta 18-1750 je odstín tlumené červené s nádechem růžové barvy. Působí velmi výrazně a svěže, což ji činí skvělou volbou pro moderní svatby. Může být použita na mnoha svatebních místech - ve svatebních kyticích, dekoracích, pozvánkách, šatech pro družičky či jako výrazné doplňky pro nevěstu. Viva Magenta můžete v klidu zvolit za hlavní svatební barvu nebo jako doplňkovou k jiným pastelovým odstínům.

 

 

Tato energická barva symbolizuje kreativitu, ženskost a naději. Statečná, nebojácná, pulzující, optimistická, odvážná a radostná.

 

Jednou z možností, jak využít Viva Magenta, je kombinovat ji s růžovou a šedou barvou. Tato kombinace působí velmi elegantně a sofistikovaně. Další možností, jak využít letošní barvu 2023, je spojení spolu s bílou a zlatou, což vytváří luxusní a elegantní vzhled.

Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone Color Institute, vysvětluje volbu pro rok 2023: „V době technologií se snažíme čerpat inspiraci z přírody a toho, co je skutečné. PANTONE 18-1750 Viva Magenta pochází z rodiny červených barev a je inspirována košenilovou červení, jedním z nejcennějších a nejsilnějších přírodních barviv známých na světě. PANTONE 18-1750 Viva Magenta nás znovu spojuje s prvotní hmotou. Viva Magenta evokuje přírodní síly a dodává energii našemu duchu a pomáhá nám budovat naši vnitřní sílu.

 

 

 

 

Viva Magenta je univerzální barva, a tak se hodí pro jakoukoli roční dobu, použít ji můžete na jarní i zimní svatbu. Velkou inspirací nám může být příroda kolem nás. Například pivoňky, lilie nebo purpurové růže krásně ozdobí svatební tabule a dodají nezapomenutelnou vůni a šmrnc celé hostině.

 

Viva Magenta se bude krásně vyjímat na svatebních tiskovinách jako oznámení, jmenovky nebo menu. Stejně tak můžete ladit i outfity svatebních hostů do této barevné palety. Pokud je na vás barva příliš výrazná, využijte její syté tóny v dekoraci u sladkých barů. Ozdobit Viva Magenta můžete svatební dort, muffiny, makronky nebo podtácky či ubrusy.

 

Extravagantně a netradičně bude barva působit na nevěstě, která zvolí klasickou bílou barvu svatebních šatů a doplňky zvolí ve výraznější barvě. Barevné mohou být třeba náušnice, lodičky, tenisky, korsáž, podvazek, svatební kytice nebo stuha do šatů. Pozadu nemusí být ani ženich, který může obléknout purpurovou kravatu, košili nebo mu klopu může zdobit barevný vývazek.

 

 

 

 

pro ProWeddy napsala Gabriela

Blog autora
#svatební den
#příprava svatby
#příprava nevěsty

Komentáře